Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Het verhaal

In 1979 kwam ik voor het eerst in aanraking met modelbouw. Ik kreeg van mijn ouders een plastic bouwpakket van een Romeins zeilschip. Het bouwen was geen succes, ik was nog te jong en onhandig. Het model is uiteindelijk met fikkiestoken in rook opgegaan.
In 1982 toch weer begonnen. Dit keer met de bouw van een houten zeilschip uit de Gouden Eeuw. Het staat nog steeds onafgebouwd bij mijn zus in de kamer.
Daarna volgde nog een echt zeilend bootje en een stockcar met radiografische afstandsbediening en een Veco19 benzinemotor. Veel lol mee gehad, maar toen de koppeling het begaf de hele mikmak aan een neefje gegeven.

Nu 36 jaar later begint het toch weer te jeuken. Ik heb meer vrijetijd en het bouwen van modellen lonkt nog steeds.

Tijdens een lange griepperiode en te veel YouTube filmpjes kwam ik op het spoor van een Chinees bedrijf dat metalen modellen maakt. Capo Racing heten ze en het ontwerp en kwaliteit van de modellen sprak mij meteen aan.
De filmpjes van Youtubber RCSparks maakte mij echt enthousiast en het toeval wil dat er net een nieuw model uitkwam. Na de Tatra, Ace1 en JK kwam de JKMAX. Een model volledig uit metaal en een detaillering die mij heel erg aan sprak. Vooral het zelf opbouwen van de kit klonk fantastisch. Via-via een e-mailadres gevonden voor de inschrijving om als eerste groep in de westerse wereld in het bezit te komen van dit model. Ik was een van de gelukkigen die ingeloot werd en als het goed is komt begin juni de kit binnen.

Op internet is maar weinig goede info te vinden over Capo en de modellen die ze maken. Aan de ene kant komt dit door de gebrekkige websites van zowel Capo zelf als de Franse distributeur, aan de andere kant is het door de prijs echt een niche product. De prijs van de modellen ligt tussen de € 1.000,- en € 2.500,-. Dit bedrag is alleen voor de kits, daarbij komen nog de kosten voor de elektronica, afstandsbediening, verf, accu’s e.d. dus is het niet voor iedereen weggelegd om er een te bouwen.

Het idee is om gaande weg mijn reis door de bouw een verslag bij te houden, beginnend met de voorbereidingen en via de bouw zelf tot het eindproduct.

Ik zal proberen op reguliere basis berichten te plaatsen, dus ik zou zo zeggen hou de site in de gaten!!

In de menubalk bovenin staat een link naar het blog.

© 2020 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén