Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Gereedschap en spulletjes

In de tijd dat ik bezig was met modelbouw, waren er alleen een aantal grote namen op de markt. Graupner, Robbe, Billingboats, Revell e.d. Nu is het aanbod gigantisch, zeker als je sites als AliExpress en Banggood bekijkt. Over de kwaliteit durf ik niets te zeggen, maar is naar mijn idee toch afhankelijk van de prijs die er voor gevraagd wordt.

Mijn hobbygereedschap is zo oud, dat alleen de scalpels en tangetjes nog bruikbaar zijn. Ik zal dus een set moeten samenstellen die aansluit bij het bouwen van de kit. Vooral steek- en ringsleuteltjes, hex schroevendraaiers en Locktite zijn hard nodig. Ook een loep voor mijn toch minder wordende ogen is geen overbodige luxe, de kleinste boutjes die de kit bevat zijn M2x3.

Naast gereedschap lijkt het mij ook handig om een aantal extra dingen te hebben, bijvoorbeeld:

  • As steunen
  • Werkmat
  • Soldeerbout
  • Chassis steun

De komende tijd gaan we ons oriƫnteren op bovenstaande zaken en eens kijken wat er in Nederland te krijgen is in de bekende modelbouwzaken als TopRC, Toemen, Quartel e.d. En voor de minder belangrijke delen toch eens kijken wat er uit China komt.

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén