Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Kleur

Nu de bouw van de kit is begonnen, kom ik op het punt dat ik delen moet gaan verven. Plaatwerk en delen van de motor moeten een kleur gaan krijgen.

Voor de motor heb ik er voor gekozen om de cilinderkoppen rood te schilderen, daarna de tekst Capo en de ribben met een viltstift zwart te maken, het inlaatspruitstuk wordt zwart, de rest van het motorblok blijft aluminium kleur.

De rolkooi is zwart en dat blijft zo.

De kunststof delen van het interieur zijn van een half transparant zwart materiaal. Ik ben eigenlijk niet van plan deze te verven, maar als de dashboardverlichting te veel gaat overstralen, dan ga ik (denk ik) de achterkant verven. Zo blijft de structuur van het kunststof zichtbaar en is de verf minder kwetsbaar.

Voor het plaatwerk ben ik nog in dubio. Ik vind de kleurstelling van Monster erg mooi, maar wel wat bont. Aan de ander kant vind ik de mat grijze kleur van dure Audi’s ook mooi. Dan krijg je een grijze auto met zwarte accenten.

Voor het verven eerst alles ontvetten en voorzien van een primer, deze wil ik spuiten. Dan de kleine delen met een penseel schilderen, het plaatwerk weer spuiten.
De verf wil ik kopen van Revell en Tamiya.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Erik 19 december 2018

    Misschien beter om het plaatwerk naar een autospuiter te brengen en het daar te laten spuiten met autolakšŸ˜‰

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén