Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Bouwdag 2, van alles

Eigenlijk is de titel van dit bericht niet goed. De afgelopen tijd heb ik van alles in elkaar gezet, maar niets af kunnen maken door ontbrekende onderdelen.
Om toch lekker bezig te blijven probeer ik delen in elkaar te zetten die later als geheel weer samen gevoegd kunnen worden.

Ondertussen is ook het juiste gereedschap binnen en dat werkt een stuk makkelijker. De inbuschroevendraaier is perfect, snel te wisselen en van goede kwaliteit. De schokdempertang werkt makkelijk en heeft ondanks de gemorste olie toch goed grip op het metaal. Verder heb ik vet, olie, loctite en secondelijm binnen gekregen.

Zoals al eerder gemeld kreeg ik een express zending van Capo met een deel van het buizenframe en ringetjes voor de schokdempers.
Ik heb besloten om de framebuis niet te verwisselen, dan moet het hele frame uit elkaar en eigenlijk past het nu al prima.

De ringetjes voor de schokdempers heb ik wel vervangen. Priegelwerk met een verlichte loep en een mini schroevendraaiertje.
Ik moet zeggen, het heeft wel geholpen, de schokdempers werken een stuk beter.De geopende schokdemper. Binnenin zie je de zuiger die aan de demperpoot zit. Er zitten drie minuscule gaatjes in om de olie door te laten.

Deze witte ringetjes op de contrazuiger zijn niet goed, ze laten olie door waardoor de demper druk verliest.

Hier zijn de twee nieuwe ringetjes geplaatst. Daarna de demper weer vullen met olie, ontluchten, veertje erin en weer dichtschroeven, wat een verschil!

De volledige gemonteerde schokdemper op de vooras.

Daarna de banden op de velgen gezet. Vijf stuks, waarvan één reserve.
De velgen zijn van het type beadlock. Het komt er op neer dat de pees van de band geklemd wordt in de velg.
In dit geval bestaat één set uit vijf onderdelen en zes schroefjes. In de band zit een schuim vulling om hem enige stijfheid te geven. Eerst druk je een aluminium ring in de band, dan het eerste deel van de velg, dan komt aan de andere kant een ring die met de zes schroefjes wordt vastgezet.

De onderdelen…

Het resultaat…

Tot nu toe is de bouw een feest. Alles past perfect en is van goede kwaliteit. De instructievideo’s blijven leuk om naar te kijken. Ik heb tot nu toe één schroefje kapot gedraaid. Helaas in de versnellingsbak, dus op een plek waar je het eigenlijk net niet wil hebben.
Verder is alles compleet, werkelijk elk schroefje, moertje en ringetje is geteld en er zijn er precies genoeg. Laat je iets vallen dan heb je een probleem. De meeste hobbyshops hebben dit formaat schroefjes e.d. niet in huis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén