Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Rolling chassis

Vandaag was een goede dag.
Gisteren bij Toemen besteld en vandaag in huis!!

  • Castle Creations Mamba X
  • XT-90 stekkers
  • Verlengkabel van balancerstekker

Door deze bestelling ben ik nu zo ver dat ik het technische deel kan afmaken.
Eerst de versnellingsbak definitief in elkaar gezet. Dus vol met vet gespoten en dichtgeschroefd. Er goed op gelet dat de schakelas vrij kan bewegen.

Aan de versnellingsbak zit de overbrenging naar de voor- en achteras.

Op de plaat tussen de versnellingsbak en het motorhuis zit de elektromotor vastgeschroefd. Op de as van de motor komt een pinion wiel met schuine vertanding. Deze mag niet te vast of the los zitten t.o.v. de tandwielen in de versnellingsbak. Een trucje is om een stukje gewoon papier tussen de tandwielen te houden en de tandwielen naar elkaar te drukken en de motor vastzetten.

Hier boven de plaat met elektromotor, de drie stroomkabels en de kabel voor de telemetrie en sensor.

Onder de motor zit nog een miniservo die de schakelas bediend voor de hoge en lage gearing. Het juist afstellen is lastig, tot dat alles in elkaar zit weet je pas of hij goed zit. Zo niet, dan moet alles weer uit elkaar.

De ESC die ik heb is te groot voor de bak achter de voorstoelen, daar kan wel de ontvanger en de Capohub in. Voor de ESC heb ik een andere plekje bedacht en wel tussen de grill en motor, als ik een klein plaatje aluminium maak en dat vast zet aan het frame kan ik met klittenband daar de ESC op zetten. Door deze plek zijn wel de stroomkabels van de motor te kort. Om wat ruimte te winnen heb ik één lamel uit de achterkant van de motor gehaald en daar de kabels door gevoerd. De kabels passen nu precies in de ESC.
Aan de ESC zitten alleen kabels, dus geen stekkers. Aan de accu zitten XT-90 stekkers, dus heb ik deze ook aan de ESC gesoldeerd. De soldeerverbindingen netjes met krimpkous afgewerkt.
Tussen de ESC en de accu zal ik een los stuk kabel met stekkers moeten maken van ongeveer 20 cm.

Hierboven de stroomkabels door de lamellen en bovenop de sensorkabel en de kabel van de schakelservo.

Op de voorkant van het motorblok zitten nog de poelies. Ook deze hebben een elektromotor en die kabel moet ook naar de ontvanger.

Na het aansluiten en het juist doorvoeren van de kabels kan het motorblok gesloten worden.

Hieronder de ESC en accu. De accu past bijna exact in de bedachte plaats, alleen is hij iets te dik. Hierdoor klemt hij onder de bak voor de ontvanger. Ik heb dit opgelost door de poten waar de bak op staat op te dikken met drie moertjes en deze weer vast te zetten met een langere bout, hierdoor win ik bijna één centimeter.

Nu ik zover ben toch even geprobeerd om alles in elkaar te zetten zonder het gespoten plaatwerk.
Wat is dat ding groot en zwaar! Hij staat stoer op zijn wielen zonder over-de-top te zijn.
Op hoop van zegen de aan-schakelaar omgezet, de ESC piept en…. Alles werkt. Ok de afstelling moet ik nog finetunen, maar links-rechts, gasgeven, schakelen, het werkt gewoon!

Alle losliggende bekabeling.

YES!!!!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén