Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Kwaliteit kit

Ik ben zeer te spreken over de bouwkwaliteit van de kit.

Tot nu ontbreken er geen onderdelen. Boutjes en moertjes zijn er genoeg. Alles zit in keurig genummerde zakjes.

De handleiding is fantastisch. Deze bestaat uit een aantal filmpjes op een USB stick. De filmpjes zijn 3D animaties van de werkelijke onderdelen. Je kunt ze op elk moment stopzetten, doorspoelen e.d.

Nu ik het einde nader van de bouw zelf, ben ik een paar dingen tegen gekomen die niet kloppen of onduidelijk zijn.

  1. de grill wordt bovenaan vastgezet met vier schroeven, aan de onderkant zitten twee sleufgaten voor schroeven, maar daar kun je nooit meer bij komen, ik heb uiteindelijk de schroeven er vanaf de buitenkant ingedraaid, niet mooi, maar los laten zitten kan ook niet.
  2. het frame van de voorruit zit aan de bovenzijde vast aan de buizen van de rolkooi, hier krijg je nooit een schroevendraaier tussen om de twee schroeven vast te zetten, uiteindelijk heb ik met veel pielen er een simpele inbussleutel tussen weten te krijgen.
  3. de treeplank onder de portieren is een rechte aluminium balk. Aan de voorzijde echter, loopt de carrosserie naar binnen, hierdoor ontstaat er een naad die steeds groter wordt.
  4. de koplampen en richtingaanwijzers aan de voorzijde worden geborgd met kunststof stripjes, die zijn te dik waardoor de te gebruiken boutje M2x5 te kort zijn, ik heb de richtingaanwijzers dus maar vast gezet met Locktite.
  5. De verlichting op het dak wordt zonder beschrijving geleverd, het is niet duidelijk waar alle schroefjes en plaatjes voor dienen. Ik heb ze netjes gemonteerd, maar houd twee plaatjes en een groot aantal schroeven over.
  6. In het frame van de kunststofdelen zitten nog een aantal onderdelen die niet voorkomen in de films. Spiegels, voorruit en nog een aantal die mij niks zeggen.
  7. Na montage van de voorschermen blijkt dat de achterschermen één mm te lang zijn, ik heb ze met een Dremel ingekort, de lelijke slijpnaad valt weg achter de treeplank.

Verder zijn er een aantal dingen mij niet duidelijk:

  1. in de raamstijlen van de voorruit zitten vier gaatjes, waar dienen deze voor.
  2. aan de achteras zit aan beide zijden vlak tegen het wiel een blok met twee gaatjes die naar achteren wijzen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén