Building the Capo JKMAX

In me the tiger sniffs the rose.

Winterstop

Na een lange winterstop ben ik weer een beetje begonnen.

In de afgelopen periode zijn de laatste onderdelen binnengekomen die ik had besteld. Eindelijk is de motor en de laatste servo binnen.

Capo heeft ondertussen de accessoirelijst uitgebreid met een paar aparte opties. Zo kun je nu een set ‘nep’ schijfremmen met remklauwen bestellen. Daarnaast kun je de Max voorzien van luchtvering! Door een minicompressor is het mogelijk om de vier schokbrekers op druk te houden. Je kunt dan met een losse afstandbediening kiezen om de auto hoog of laag te rijden. Deze laatste accessoire heb ik besteld, ik ben benieuwd hoe dit zal gaan werken.

Schijfremmen en remklauwen

Luchtvering

Als laatste heb ik ook een aangepast stuursysteem gekocht. Het systeem van Capo met de kabels is technisch prachtig, maar in de praktijk zit er veel speling op en is het lastig af te stellen. Het aangepaste systeem is heel traditioneel met stangen.
De servo moet hiervoor aan de voorkant boven de as worden gemonteerd. Nadeel is wel dat de servo met het inveren mee veert. Daarnaast moet ik opnieuw een plek vinden voor de ESC. Door de ander plek van de servo is er geen ruimte meer tussen de radiator en het motorblok. Voorlopig staat deze nu op de bijrijdersstoel.

Aangepaste stuurstangen

Ik had vandaag ook een schrikmomentje. Voor de zender heb ik een oplaadbare accu gekocht. Door het lange ongebruik was deze leeg. Aan de lader gehangen en alles ging goed. Tot de lader een pieptoon gaf en de accu begon op te bollen. Ik heb de accu meteen naar buiten gegooid, Daar begon deze te roken en ontbrandde vlak daarna met een grote rookwolk. Bleef nog een behoorlijke tijd branden. Best wel geschrokken en hoop dat dit nooit met de grote accu gaat gebeuren, dan krijg je serieus brand.

Verbrande accu

Verder Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Building the Capo JKMAX

Thema door Anders Norén